Emfitevmata-Dontion.gr

Εμφυτεύματα Δοντιών ★ Τιμές ★ Πόσο Στοιχίζουν;

| 24 Απριλίου 2014 | Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2018
Κόστος Εμφυτευμάτων Δοντιών

Τιμές για Εμφυτεύματα Δοντιών

Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών θεωρείται σαν μία από τις πιο ακριβές οδοντιατρικές θεραπείες. Εκτός από το γενικά υψηλό κόστος, παρατηρείται και πολύ μεγάλη διακύμανση στις τιμές που προσφέρονται από διαφορετικούς οδοντιάτρους.

Στην συνέχεια θα αναλύσουμε τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν ώστε να επιλέξετε την πιο συμφέρουσα τιμή εξασφαλίζοντας όμως παράλληλα και υψηλή ποιότητα της θεραπείας.

Εκτίμηση Κόστους για Οδοντικά Εμφυτεύματα

Τι κόστος έχει η αντικατάσταση δοντιών που λείπουν με εμφυτεύματα;

Είναι γεγονός ότι αντίθετα από άλλες οδοντιατρικές θεραπείες το κόστος τοποθέτησης εμφυτευμάτων δοντιών εξαρτάται από πάρα πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, κάτι που εξηγεί και την μεγάλη διακύμανση των τιμών μεταξύ διαφορετικών ασθενών αλλά και διαφορετικών οδοντιάτρων. Ένας επιπλέον παράγοντας που προκαλεί σύγχυση σχετικά με το κόστος των εμφυτευμάτων είναι ότι ανά περίπτωση μπορεί να χρειαστούν επιπλέον προπαρασκευαστικές θεραπείες πριν την εμφύτευση, οι οποίες μάλιστα μερικές φορές γίνονται και από διαφορετικούς οδοντιάτρους αναλόγως της απαιτούμενης ειδικότητας. Επίσης, η τελική οδοντική αποκατάσταση με την κατασκευή και τοποθέτηση της προσθετικής εργασίας συχνά γίνεται από διαφορετικό οδοντίατρο από εκείνον που έκανε την χειρουργική τοποθέτηση του εμφυτεύματος δοντιού.

Ένας καλός εμφυτευματολόγος θα δώσει μία εκτίμηση κόστους μόνον μετά από προσεκτική κλινική και ακτινολογική εξέταση εξέταση του κάθε ασθενούς και ανάλυσης των αναγκών της συγκεκριμένης περίπτωσης. Μόνον έτσι ο εμφυτευματολόγος οδοντίατρος μπορεί να διαγνώσει τυχόν συνυπάρχοντα οδοντιατρικά προβλήματα που θα πρέπει να αποκατασταθούν πριν την εμφύτευση, να υπολογίσει την απαιτούμενη εργασία, και να δώσει μία τελική εκτίμηση για το συνολικό κόστος θεραπείας.

Γενικά, μην βασίζεστε πολύ σε τιμές που δίνονται από το τηλέφωνο ή το internet, ούτε σε διαφημίσεις για φθηνά εμφυτεύματα δοντιών.

Ενδεικτικές Τιμές για Θεραπείες με Οδοντικά Εμφυτεύματα

Σε γενικές γραμμές, στην Ελλάδα οι τιμές για οδοντικά εμφυτεύματα βρίσκονται σε ένα μέσο επίπεδο αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με χώρες όπως η Μ.Βρετανία ή οι ΗΠΑ αλλά σχετικά ακριβότερα από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες:

  • Για ένα μεμονωμένο εμφύτευμα δοντιού μαζί με την προσθετική αποκατάσταση οι τιμές κυμαίνονται από 800 έως 1.800 ευρώ (με μία μέση τιμή γύρω στα 1.200€). Από αυτό το ποσό περίπου 500-1000€ αντιπροσωπεύουν το κόστος του εμφυτεύματος και της τοποθέτησης του ενώ το υπόλοιπο της τιμής αφορά την προσθετική αποκατάσταση (συνήθως μεταλοκεραμική στεφάνη).
  • Μια επένθετη οδοντοστοιχία επί δύο εμφυτευμάτων μπορεί να κοστίζει από 3.000 ως 4.000€ και επί τεσσάρων εμφυτευμάτων από 4.000 έως 6.000€.
  • Εάν λείπουν όλα τα δόντια και τοποθετηθούν για παράδειγμα 6 εμφυτεύματα στην κάτω γνάθο και 8 στην άνω, το κόστος μπορεί να προσεγγίσει τις 20.000€ μαζί με τις πλήρεις (ακίνητες) προσθετικές αποκαταστάσεις.

(Οι παραπάνω τιμές είναι ενδεικτικές και μπορεί να διαφέρουν πολύ από ασθενή σε ασθενή)

Όπως είναι φυσικό οι θεραπείες στο ανώτερο εύρος τιμών αφορούν εμφυτεύματα προηγμένης τεχνολογίας αναγνωρισμένων και πιστοποιημένων κατασκευαστών, ολοκεραμικές προσθετικές αποκαταστάσεις άψογης αισθητικής ποιότητας και τοποθέτηση από έμπειρο εμφυτευματολόγο. Στο χαμηλό όριο των τιμών συνήθως χρησιμοποιούνται συμβατά εμφυτεύματα μικρότερων εταιρειών και ακρυλικές προσθετικές αποκαταστάσεις.

Οι προσφερόμενες τιμές για οδοντικά εμφυτεύματα, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν πολύ μεγάλες διακυμάνσεις και απαιτείται αρκετή έρευνα αγοράς για την επιλογή οδοντιάτρου που θα προσφέρει την καλύτερη σχέση τιμής και ποιότητας.

Τιμές για οδοντικά εμφυτεύματα στο εξωτερικό (Βουλγαρία, Σκόπια κ.α.)

Οι τιμές για τα οδοντικά εμφυτεύματα στην Ελλάδα είναι αρκετά λογικές, αρκετά χαμηλότερες από πολλές χώρες της Ευρώπης και φυσικά από τις ΗΠΑ. Για αυτό το λόγο αρκετοί κάτοικοι αυτών των χωρών συνδυάζουν τις διακοπές τους με την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων σε οδοντιατρεία στην Ελλάδα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν χώρες όπως Ουγγαρία, Σκόπια, Βουλγαρία όπου οι τιμές για εμφυτεύματα δοντιών είναι αρκετά χαμηλότερες σε σχέση με την Ελλάδα. Οι χαμηλές τιμές εν μέρει είναι αναμενόμενες λόγω του χαμηλότερου κόστους ζωής σε αυτές τις χώρες. Πρέπει να ληφθεί υπόψιν όμως ότι λόγω των συγκριτικά περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων του πληθυσμού σε αυτές τις χώρες, οι τοπικοί οδοντίατροι χρησιμοποιούν πιο οικονομικά υλικά για να μπορούν να διατηρήσουν το κόστος σε λογικά επίπεδα. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή όταν γίνεται οποιαδήποτε σύγκριση τιμών να υπάρχει επαρκής ενημέρωση για το είδος και την ποιότητα των εμφυτευμάτων που θα χρησιμοποιηθούν.

Ενδεικτικά οι τιμές για εμφυτεύματα δοντιών σε Βουλγαρία και Σκόπια κυμαίνονται από 450 έως 650 ευρώ ανά οδοντικό εμφύτευμα.

Γιατί τα Εμφυτεύματα Δοντιών έχουν Μεγάλο Κόστος;

Η χρήση οδοντικών εμφυτευμάτων για την αντικατάσταση δοντιών που έχουμε χάσει είναι μία θεραπεία υψηλού κόστους αλλά μπορεί να προσφέρει ένα μόνιμο, πλήρως λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα. Το υψηλότερο κόστος των εμφυτευμάτων δοντιών είναι γενικά δικαιολογημένο αν σκεφθούμε ότι είναι η θεραπεία με την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από οποιαδήποτε άλλη οδοντιατρική προσθετική εργασία. Με σωστή φροντίδα των εμφυτευμάτων μπορούμε να τα διατηρήσουμε για όλη μας τη ζωή ενώ τα σφραγίσματα, γέφυρες ή τεχνητές οδοντοστοιχίες χρειάζονται αντικατάσταση κατά μέσο όρο κάθε 5-10 χρόνια.

Η αντικατάσταση χαμένων δοντιών με οδοντικά εμφυτεύματα είναι μία από τις πλέον προηγμένες οδοντιατρικές θεραπείες, αλλά ταυτόχρονα και μία από τις πιο ακριβές για λόγους που εξηγούνται στη συνέχεια:

  • Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι πολύ ακριβά λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους. Η χρήση υλικών χαμηλού κόστους αλλά αμφίβολης ποιότητας μπορεί να θέσει όλη τη θεραπεία σε κίνδυνο και να οδηγήσει σε αποτυχία. Αν ενδιαφερόμαστε για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, τα υλικά της προσθετικής αποκατάστασης (πορσελάνη ή ζιρκονία) είναι επίσης αρκετά ακριβά.
  • Δεν πρόκειται ουσιαστικά για μία μόνον οδοντιατρική θεραπεία αλλά για ένα σύνολο αρκετών οδοντιατρικών διαδικασιών: διαγνωστικών, χειρουργικών και προσθετικών.
  • Συχνά όλες οι διαδικασίες δεν μπορούν να ολοκληρωθούν από τον ίδιο οδοντίατρο, αλλά απαιτείται η εμπλοκή και άλλων οδοντιάτρων με την ανάλογη εξειδίκευση.
  • Όλες οι σχετικές διαδικασίες απαιτούν υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ειδίκευσης από τον οδοντίατρο. Η εκπαίδευση του οδοντιάτρου πρέπει να είναι συνεχής ώστε να μπορεί να παρακαλουθεί τις εξελίξεις στα υλικά αλλά και τις τεχνικές εμφύτευσης και το κόστος αυτό μετακυλίεται στην τιμή των εμφυτευμάτων.
  • Η επιτυχής τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών είναι μια διαδικασία υψηλών απαιτήσεων και επομένως προσφέρεται μόνον από σχετικά μικρό αριθμό οδοντιάτρων με τα ανάλογα προσόντα και εμπειρία.

Όταν θέλουμε να συγκρίνουμε τις τιμές μεταξύ δύο οδοντιάτρων η ποιότητα των υλικών και της εργασίας πρέπει να είναι πολύ σημαντικά κριτήρια (και όχι μόνον η χαμηλή τιμή), ώστε να μπορούμε να κάνουμε την πιο σωστή επιλογή χωρίς επικίνδυνους συμβιβασμούς στην ποιότητα που μπορεί να οδηγήσουν σε αποτυχία της εμφύτευσης και τελικά να μας στοιχίσουν περισσότερο.

Διαβάστε σχετικά:

Τι επηρεάζει το κόστος της τοποθέτησης εμφυτευμάτων;

Τι περιλαμβάνεται στην τιμή των οδοντικών εμφυτευμάτων; ★ Επιπλέον Χρεώσεις

Φθηνά εμφυτεύματα. Ευκαιρία ή παγίδα;

  Επόμενο άρθρο → Τι περιλαμβάνει η τιμή των οδοντικών εμφυτευμάτων; ★ Επιπλέον Χρεώσεις
 

Emfitevmata-Dontion.gr
Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Πολιτική Απορρήτου | Site Map
Το περιεχόμενο των σελίδων του ιστοχώρου Emfitevmata-Dontion.gr όπως κείμενα, εικόνες, ή άλλο υλικό διατίθεται μόνο για λόγους ενημέρωσης.
Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να υποκαταστήσουν την επαγγελματική συμβουλή, διάγνωση, ή θεραπεία του οδοντιάτρου σας.
Copyright © 2012-2019, Emfitevmata-Dontion.gr. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.