Emfitevmata-Dontion.gr

Φθηνά Εμφυτεύματα ★ Ευκαιρία ή Παγίδα;

| 24 Απριλίου 2014 | Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2018
Κόστος Εμφυτευμάτων Δοντιών

Φθηνά Εμφυτεύματα

Αν και τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η καλύτερη επιλογή για να αντικαταστήσουμε ένα ή περισσότερα χαμένα δόντια, παραμένουν μία ιδιαίτερα ακριβή θεραπεία. Μέ ένα μέσο κόστος γύρω στα 1.200€ ανά εμφύτευμα, αρκετοί ασθενείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν δελεάζονται συχνά από προσφορές οδοντιάτρων που υπόσχονται πολύ φθηνά εμφυτεύματα ακόμη και κάτω από το 50% της μέσης τιμής.

Φθηνά Εμφυτεύματα ★ Τι να Προσέξετε

Αν ενδιαφέρεστε για την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων και κάνετε μια έρευνα τιμών θα εντυπωσιαστείτε από το μεγάλο εύρος των προσφερόμενων τιμών που μπορεί να κυμαίνονται από 500€ έως και 2.000€ ανά εμφύτευμα. Πριν όμως βιαστείτε να επιλέξετε την χαμηλότερη τιμή θεωρώντας την σαν μεγάλη ευκαιρία, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να μην κάνετε λάθος επιλογή:


 • Εμφυτεύματα από ΧΧΧ ευρώ

  1. Κάθε περίπτωση εμφυτευμάτων είναι διαφορετική. Υπάρχουν οι "εύκολες" περιπτώσεις όπως ασθενείς με πολύ καλή στοματική και γενική υγεία με επαρκές και μεγάλης πυκνότητας οστό στη γνάθο που θέλουν να αντικαταστήσουν ένα από τα εμπρός δόντια. Όπως είναι αναμενόμενο οι τιμές για αυτά τα περιστατικά θα βρίσκονται στο κάτω όριο του εύρους τιμών. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που πρέπει να αντικατασταθεί κάποιο από τα πίσω μεγάλα δόντια σε ασθενείς με μη επαρκές και χαμηλής ποιότητας οστό. Σε αυτά τα περιστατικά είναι πιθανόν το κόστος να είναι 2, 3 ή και 4 φορές μεγαλύτερο. Μόνον μετά από την εξέταση σας και τον σχεδιασμό της θεραπείας από τον εμφυτευματολόγο θα μπορείτε να γνωρίζετε το ακριβές κόστος για εσάς.

  2. Ένας οδοντίατρος μπορεί να διαφημίζει φθηνά εμφυτεύματα πχ. από 499€, αλλά τελικά μπορεί να σας ζητηθεί πολύ υψηλότερη τιμή για διάφορους λόγους (πραγματικούς ή μη).

  3. Ακόμη και αν η δική σας είναι μία "εύκολη" περίπτωση, μία πολύ χαμηλή τιμή θα πρέπει να σας προβληματίσει σχετικά με την ποιότητα των υλικών ή και της εργασίας.


 • Εμπειρία του εμφυτευματολόγου - το επίπεδο εμπειρίας του εμφυτευματολόγου είναι κρίσιμος παράγοντας για μία επιτυχημένη θεραπεία χωρίς επιπλοκές. Οδοντίατροι με μικρή εμπειρία ή περιστασιακή ενασχόληση με τα εμφυτεύματα δοντιών είναι φυσιολογικό να προσφέρουν χαμηλότερες τιμές σε σχέση με έναν έμπειρο εμφυτευματολόγο. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να αξιολογήσετε αν το χαμηλότερο κόστος αντισταθμίζεται από την υψηλότερη πιθανότητα αποτυχίας.

 • Χαμηλής ποιότητας υλικά - το εμφύτευμα και μόνον σαν υλικό αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο τμήμα του συνολικού κόστους της θεραπείας. Υπάρχουν πολλές εταιρείες παραγωγής αλλά δεν προσφέρουν όλες υψηλής ποιότητας, πιστοποιημένα και εγγυημένα οδοντικά εμφυτεύματα. Η διαφορά τιμής μπορεί να είναι πολύ μεγάλη αν ο οδοντίατρος χρησιμοποιήσει 'ανώνυμα' εμφυτεύματα αλλά το ρίσκο είναι εξαιρετικά υψηλό αν αυτά είναι αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας. Τα ποσοστά αποτυχίας στα χαμηλού κόστους εμφυτεύματα είναι συνήθως αρκετές φορές υψηλότερα σε σχέση με τα 'επώνυμα' ποιοτικά εμφυτεύματα.

 • mini εμφυτεύματα - το κόστος των mini εμφυτευμάτων είναι αρκετά μικρότερο των κανονικών και σαν τιμή αγοράς του υλικού και σαν κόστος εργασίας. Μία χαμηλή τιμή μπορεί να αναφέρεται σε χρήση mini εμφυτευμάτων αντί των κανονικών. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι τα μινι εμφυτεύματα δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τα κανονικής διαμέτρου σε όλες τις περιπτώσεις. Αν χρησιμοποιηθούν σε μη ενδεικνυόμενα περιστατικά είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί αποτυχία της εμφύτευσης μετά από λίγο καιρό.

 • Η τιμή αφορά μόνον την εμφύτευση - ορισμένοι ασθενείς ξεκίνησαν μία θεραπεία με εμφυτεύματα με χαμηλή τιμή ευκαιρίας, για να διαπιστώσουν στην πορεία ότι η τιμή αφορούσε μόνο το εμφύτευμα και την τοποθέτηση του αλλά όχι την προσθετική αποκατάσταση του δοντιού πάνω στο εμφύτευμα. Το θέμα αυτό αποτελεί συχνά αιτία 'παρεξήγησης' μεταξύ ασθενή και οδοντιάτρου, καθώς ο ασθενής διαπιστώνει ότι πρέπει να πληρώσει τελικά το διπλάσιο ή και μεγαλύτερο ποσό.

Για να αποφύγετε την περίπτωση τα φθηνά εμφυτεύματα αντί για μεγάλη ευκαιρία να αποτελούν δόλωμα σε παγίδα θα πρέπει:

α) να είστε κατά το δυνατόν βέβαιοι για την ποιότητα των υλικών και της εργασίας

β) επιβεβαιώστε ότι ο οδοντίατρος έχει την απαραίτητη εμπειρία σε ανάλογα περιστατικά

γ) να έχετε διασφαλίσει τι περιλαμβάνεται στην τιμή και αν θα υπάρξει ανάγκη για extra χρεώσεις.

Διαβάστε περισσότερα για τις τιμές των εμφυτευμάτων δοντιών και πώς να τις συγκρίνετε:

Τι επηρεάζει το κόστος της τοποθέτησης εμφυτευμάτων;

Ενδεικτικές τιμές για θεραπείες με χρήση εμφυτευμάτων δοντιών

Τι περιλαμβάνεται στην τιμή των οδοντικών εμφυτευμάτων; ★ Επιπλέον Χρεώσεις

  Επόμενο άρθρο → Τιμές για Οδοντικά Εμφυτεύματα ★ Πόσο Στοιχίζουν;
 

Emfitevmata-Dontion.gr
Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Πολιτική Απορρήτου | Site Map
Το περιεχόμενο των σελίδων του ιστοχώρου Emfitevmata-Dontion.gr όπως κείμενα, εικόνες, ή άλλο υλικό διατίθεται μόνο για λόγους ενημέρωσης.
Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να υποκαταστήσουν την επαγγελματική συμβουλή, διάγνωση, ή θεραπεία του οδοντιάτρου σας.
Copyright © 2012-2019, Emfitevmata-Dontion.gr. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.